Assalamualaikum..

"هذا هو معنى الحياة هو نحن هو الإسلام." تحيات.. كيف حالك.. نأمل حصلت على مباركة لك من الله

 
<

followers
komunikasi
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
facilities

khidmat

Innalhamdulillah,khidmat kpd pelajar samada yg berada dlm kemahiran kejuruteraan(mekanikal,elektrikal,electronic,mekatronik dsb.) @pelajar agama yg berminat.sy sedia membantu menyemak proposal, report dn mmberi cadangan kpd projek tahun akhir(FYP) atau masalah pembelajaran anda secara percuma. semoga usaha anda dimudahkan utk menamatkan pengajian dn anda dpt berkhidmat serta berjuang di jalan Allah S.W.T.hubungi sy di YM;ghostrider_mujahid.JazakaAllahu Khair.
Visitor
rakaman majlis bersama Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Zein Bin Ibrahim Bin Sumeith Damaat Barakaatuh.
Monday, June 13, 2011


Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Zein Bin Ibrahim Bin Sumeith Damaat Barakaatuh.Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Ali Zainal Abidin Al-Hamid Damaat Barakaatuh.

rakaman majlis bersama Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Zein Bin Ibrahim Bin Sumeith Damaat Barakaatuh.

Assalamualaikum W.B.T,tanniah dan syabas saya ucapkan kepada mereka yang telah dipilih oleh Allah S.W.T untuk hadir ke majlis bersama ulama iaitu Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Zein Bin Ibrahim Bin Sumeith Damaat Barakaatuh dari Madinatul Munawwarah,Arab Saudi.

majlis bersama Hazrat Habib berlangsung pada 12 jun 2011/10 rejab 1432 yang lepas.majlis bermula maghrib hingga selepas isya` di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,Shah Alam.

penting kita semua kerap menghadirkan diri pada majlis bersama para ulama kerana mereka para ulama ialah orang yang mahir/faqih di dalam agama dan pengamalannya.

saya tidak berkesempatan pergi ke majlis Hazrat Habib kerana saya berada dalam perjalanan johor bahru ke bandar baru bangi pada masa tersebut.dan Alhamdulillah,saya telah melihat rakaman majis ini dan kepada yang tidak berkesempatan pergi ke majlis ini,saya syorkan melihat video rakaman majlis ini,semoga ktia juga mendapat sedikit serpihan keberkatan dari majlis ini,insyaAllah TabarakaAllah.selamat menonton dan beramal.

majlis bersama Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Zein Bin Ibrahim Bin Sumeith Damaat Barkaatuh di dalam bahasa arab dan diterjemah ke bahasa malaysia oleh Hazrat Al-Allamah Asy-Sheikh Habib Ali Zainal Abidin Al-Hamid Damaat Barakaatuh.

kepada para pekerja agama tidak kiralah berada di dalam fikrah mana sekalipun,inilah masanya untuk belajar memuliakan para alim-ulama` yang sangat tinggi akhlak dan tawadhu`nya mereka,menghormati,berkhidmat serta mengambil ilmu pengetahuan dari mereka.

posted by Abdullah_m.e. @ 8:56 PM  
1 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
<
About Me

Name: Abdullah_m.e.
Home: kuala lumpur, wilayah persekutuan, Malaysia
About Me: Dan orang-orang yang terdahulu; yang mula-mula dari orang-orang “Muhajirin” dan “Ansar” (berhijrah dan memberi bantuan), dan orang-orang yang menurut (jejak langkah) mereka dengan kebaikan (iman dan taat), Allah reda kepada mereka dan mereka pula reda kepada Nya, serta Dia menyediakan untuk mereka syurga-syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya; itulah kemenangan yang besar. (Surah At-Taubah, Ayat 100) masih di dalam proses pembelajaran baik untuk keperluan mahupun agama..masih di dalam fasa membaiki diri..kerana diri ini tidak sempurna..
See my complete profile
Previous Post
Archives
Disclaimer

For all reader information,i`m not a ustaz,hafizul quran more so ulama`.i`m just the follower (ittiba`) of the Prophet S.A.W,the companions R.Anhum and whom who followed them from time to time until Qiyaamah.for that reason,almost all the published article,translation or journal and quote have reference.only certain do not have a reference due to that publish is personal opinion/advice of the writer.still in process of learning and purifcation.moderate opinion and neutral method.not in favor/represent of any organizational,fiqrah,political party or jamaah.what is good and there`s akhlak,we follow them.what is not very good,we make a moral story of it. This blog is published in Bahasa Malaysia so that the malay language user can understand some translation of kitab or quote from ulama` and to uphold usage of bahasa malaysia among whom understand malays.some of the kitab or reference is not published and sale in malaysia,almost majority of it is from Hindustani sub-continent and some of it from the middle-east.only certain publish in english language. Manhaj Ahlul Sunnah Wal Jamaah,follow Shafii` Mazhab. Jazakumullahu Khairan Kasthira`,

Powered by

BLOGGER

Lau ka na Bainana Al-Habib-Abdul Rahman Mohamed,Saudi Arabia..

lau kana bainana(1)

Powered by mp3skull.com

Powered by

BLOGGER

Darul Uloom Deoband,Saharanpur,India

Darul Uloom Nadwatul Ulama`,Lucknow,India.

Jamia` Darul Uloom Karachi,Pakistan.

Mazahirul Uloom,Saharanpur,India.

Darul Mustafa`,Tarim, Yaman

Darul Uloom Azaadville,South Africa.

Miftahul Uloom,Bandar Baru Sri Petaling,Kuala Lumpur,Malaysia

Ba`alawi,Kuala Lumpur,Malaysia.

Yayasan Al-Jenderami,Jenderam Hilir,Selangor,Malaysia

Yayasan Sofa`,N.Sembilan,Malaysia.

Blog Visitor Location


widgeo.net

© 2005 Assalamualaikum.. Blogger Templates by Isnaini and Cool Cars Pictures