Assalamualaikum..

"هذا هو معنى الحياة هو نحن هو الإسلام." تحيات.. كيف حالك.. نأمل حصلت على مباركة لك من الله

 
<

followers
komunikasi
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
facilities

khidmat

Innalhamdulillah,khidmat kpd pelajar samada yg berada dlm kemahiran kejuruteraan(mekanikal,elektrikal,electronic,mekatronik dsb.) @pelajar agama yg berminat.sy sedia membantu menyemak proposal, report dn mmberi cadangan kpd projek tahun akhir(FYP) atau masalah pembelajaran anda secara percuma. semoga usaha anda dimudahkan utk menamatkan pengajian dn anda dpt berkhidmat serta berjuang di jalan Allah S.W.T.hubungi sy di YM;ghostrider_mujahid.JazakaAllahu Khair.
Visitor
Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb kembali ke Rahmatullah pada 12 july 2011
Tuesday, July 26, 2011


Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb kembali ke Rahmatullah.

innalilahi wain`nalillahi Raji`un.salah seorang Akkabirin ummat iaitu masyaikh/eldest dari Darul Uloom Azaadville,South Africa yang berkhidmat dlm usaha dakwah dan tabligh,Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb telah kembali ke rahmatullah di Masjidil Haram,Mekah pada 12 julai 2011 yg lepas. Hazrat telah ditanam selepas solat subuh di blok perkuburan ke 44,kubur no.157.Mekah,Arab Saudi.

Hazrat meninggal dunia semasa setelah selesai menunaikan ibadah tawaf selepas solat maghrib.gambar kubur Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb yang kembali ke rahmatullah pda 12 julai 2011 lepas di mekah,di blok perkuburan ke-44,kubur ke 157
semoga Allah S.W.T merahmati dan memuliakan beliau dan kita yang masih hidup ini meneruskan kembali perjuangan atas agama Allah S.W.T.Al-Fatihah.

gambar kubur Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb yang kembali ke rahmatullah pda 12 julai 2011 lepas di mekah,di blok perkuburan ke-44,kubur ke 157

solat jenazah Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb di Masjidil Haram,Mekah pada 13 july 2011 waktu solat subuh diimamkan oleh Sheikh Suraim,Imam Masjidil Haramsolat subuh sebelum solat jenazah Hazrat Shehikhul Hadith Maulana Muhammad Yunus Patel Saheb pada 13 july 2011rujukan:

perkara ini telah diberitahu oleh Hazrat Maulana Junaid Damaat Barakaatuh melalui laman web beliau di :

http://attablig.blogspot.com/2011/07/hazmoulana-yunus-patel-sb-just-passed.html

dan

http://www.nanima.co.za/2011/07/moulana-yunus-patel-has-passed-away-in-makkah/
posted by Abdullah_m.e. @ 12:58 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
<
About Me

Name: Abdullah_m.e.
Home: kuala lumpur, wilayah persekutuan, Malaysia
About Me: Dan orang-orang yang terdahulu; yang mula-mula dari orang-orang “Muhajirin” dan “Ansar” (berhijrah dan memberi bantuan), dan orang-orang yang menurut (jejak langkah) mereka dengan kebaikan (iman dan taat), Allah reda kepada mereka dan mereka pula reda kepada Nya, serta Dia menyediakan untuk mereka syurga-syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya; itulah kemenangan yang besar. (Surah At-Taubah, Ayat 100) masih di dalam proses pembelajaran baik untuk keperluan mahupun agama..masih di dalam fasa membaiki diri..kerana diri ini tidak sempurna..
See my complete profile
Previous Post
Archives
Disclaimer

For all reader information,i`m not a ustaz,hafizul quran more so ulama`.i`m just the follower (ittiba`) of the Prophet S.A.W,the companions R.Anhum and whom who followed them from time to time until Qiyaamah.for that reason,almost all the published article,translation or journal and quote have reference.only certain do not have a reference due to that publish is personal opinion/advice of the writer.still in process of learning and purifcation.moderate opinion and neutral method.not in favor/represent of any organizational,fiqrah,political party or jamaah.what is good and there`s akhlak,we follow them.what is not very good,we make a moral story of it. This blog is published in Bahasa Malaysia so that the malay language user can understand some translation of kitab or quote from ulama` and to uphold usage of bahasa malaysia among whom understand malays.some of the kitab or reference is not published and sale in malaysia,almost majority of it is from Hindustani sub-continent and some of it from the middle-east.only certain publish in english language. Manhaj Ahlul Sunnah Wal Jamaah,follow Shafii` Mazhab. Jazakumullahu Khairan Kasthira`,

Powered by

BLOGGER

Lau ka na Bainana Al-Habib-Abdul Rahman Mohamed,Saudi Arabia..

lau kana bainana(1)

Powered by mp3skull.com

Powered by

BLOGGER

Darul Uloom Deoband,Saharanpur,India

Darul Uloom Nadwatul Ulama`,Lucknow,India.

Jamia` Darul Uloom Karachi,Pakistan.

Mazahirul Uloom,Saharanpur,India.

Darul Mustafa`,Tarim, Yaman

Darul Uloom Azaadville,South Africa.

Miftahul Uloom,Bandar Baru Sri Petaling,Kuala Lumpur,Malaysia

Ba`alawi,Kuala Lumpur,Malaysia.

Yayasan Al-Jenderami,Jenderam Hilir,Selangor,Malaysia

Yayasan Sofa`,N.Sembilan,Malaysia.

Blog Visitor Location


widgeo.net

© 2005 Assalamualaikum.. Blogger Templates by Isnaini and Cool Cars Pictures