Assalamualaikum..

"هذا هو معنى الحياة هو نحن هو الإسلام." تحيات.. كيف حالك.. نأمل حصلت على مباركة لك من الله

 
<

followers
komunikasi
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
facilities

khidmat

Innalhamdulillah,khidmat kpd pelajar samada yg berada dlm kemahiran kejuruteraan(mekanikal,elektrikal,electronic,mekatronik dsb.) @pelajar agama yg berminat.sy sedia membantu menyemak proposal, report dn mmberi cadangan kpd projek tahun akhir(FYP) atau masalah pembelajaran anda secara percuma. semoga usaha anda dimudahkan utk menamatkan pengajian dn anda dpt berkhidmat serta berjuang di jalan Allah S.W.T.hubungi sy di YM;ghostrider_mujahid.JazakaAllahu Khair.
Visitor
penangguhan sementara posting dn penutupan facebook webpage "http://ghostridermujahid.blogspot.com/"
Monday, November 28, 2011Assalamualaikum W.B.T,Innalhamdulillah,syukur pada Allah S.W.T,selawat dan salam kepada jungjungan kita,Muhammad S.A.W,keluarganya,para Sahabat R.Anhum,para Tabi`,Tabieen dan mereka yang mengikuti mereka dari semasa ke semasa sehingga hari kiamat. kepada semua pembaca yang dimuliakan,beberapa "annnouncement" ingin dibuat oleh saya@mohd efendi:

1. blog http://ghostridermujahid.blogspot.com/ akan ditutup sementara dan segala `posting` akan ditangguhkan.insyaAllah,`posting` tentang sambungan kisah Nabi S.A.W dan Rahib Bahira akan dipost di dalam bulan januari 2012 disamping laporan khuruj fisabililah.

2.akaun facebook `webpage ghostridermujahid` juga telah di `delete permanently`.jadi segala update dan posting boleh diperolehi di laman web ghostridermujahid sahaja.

3.akaun facebook saya@mohd efendie,juga telah di `delete permanently`jadi kepada individu@para pekerja agama Allah S.W.T boleh menghubungi saya melalui perantaraan komunikasi melalui blog,medium `chat box` di blog ini,atau melalui email sy di mohdefendie@gmail.com.

3 perkara tersebut telah dilaksanakan oleh saya. ini adalah kerana saya merasakan tidak lagi memerlukan akaun facebook yang mana membawa lebih banyak mudarat,fitnah dan ianya melalaikan kita dari usaha atas agama Allah S.W.T. selain pembaziran masa yg sgt bernilai.selain itu,beberapa ulama e-kiraam sendiri terutamanya dari south africa dan europe tidak menggalakkan para pekerja agama memiliki akaun facebook@social networking.saya memohon maaf kepada semua terutamanya pengikut dan pembaca setia blog ini atas kekurangan salah satu medium komunikasi.

saya akan posting semula di blog ini semula mulai januari 2012.ini adalah kerana saya sudah memulakan khuruj fisabilillah yg sudah pun sy mulai dari penghujung november(sekarang),sehingga bulan disember 2011.mohon doa untuk saya dari pembaca dan pengikut blog kepada saya yang masih lemah,dan banyak lagi perlu dipelajari serta masih kekurangan pengorbanan atas agama Allah S.W.T.mohon doa juga untuk kesihatan sy dari pembaca semua kerana keadaan kesihatan saya kurang baik.syafakaAllah.

buat sementara,bacalah dahulu posting-posting lama yang boleh diakses melalaui archive monthly di sisi kanan blog.

semoga Allah S.W.T memberi hidayah, rahmat dan nusrah kepada kita,ummat Nabi S.A.W.

jazakumullahu Khair.

posted by Abdullah_m.e. @ 2:18 AM  
1 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
<
About Me

Name: Abdullah_m.e.
Home: kuala lumpur, wilayah persekutuan, Malaysia
About Me: Dan orang-orang yang terdahulu; yang mula-mula dari orang-orang “Muhajirin” dan “Ansar” (berhijrah dan memberi bantuan), dan orang-orang yang menurut (jejak langkah) mereka dengan kebaikan (iman dan taat), Allah reda kepada mereka dan mereka pula reda kepada Nya, serta Dia menyediakan untuk mereka syurga-syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya; itulah kemenangan yang besar. (Surah At-Taubah, Ayat 100) masih di dalam proses pembelajaran baik untuk keperluan mahupun agama..masih di dalam fasa membaiki diri..kerana diri ini tidak sempurna..
See my complete profile
Previous Post
Archives
Disclaimer

For all reader information,i`m not a ustaz,hafizul quran more so ulama`.i`m just the follower (ittiba`) of the Prophet S.A.W,the companions R.Anhum and whom who followed them from time to time until Qiyaamah.for that reason,almost all the published article,translation or journal and quote have reference.only certain do not have a reference due to that publish is personal opinion/advice of the writer.still in process of learning and purifcation.moderate opinion and neutral method.not in favor/represent of any organizational,fiqrah,political party or jamaah.what is good and there`s akhlak,we follow them.what is not very good,we make a moral story of it. This blog is published in Bahasa Malaysia so that the malay language user can understand some translation of kitab or quote from ulama` and to uphold usage of bahasa malaysia among whom understand malays.some of the kitab or reference is not published and sale in malaysia,almost majority of it is from Hindustani sub-continent and some of it from the middle-east.only certain publish in english language. Manhaj Ahlul Sunnah Wal Jamaah,follow Shafii` Mazhab. Jazakumullahu Khairan Kasthira`,

Powered by

BLOGGER

Lau ka na Bainana Al-Habib-Abdul Rahman Mohamed,Saudi Arabia..

lau kana bainana(1)

Powered by mp3skull.com

Powered by

BLOGGER

Darul Uloom Deoband,Saharanpur,India

Darul Uloom Nadwatul Ulama`,Lucknow,India.

Jamia` Darul Uloom Karachi,Pakistan.

Mazahirul Uloom,Saharanpur,India.

Darul Mustafa`,Tarim, Yaman

Darul Uloom Azaadville,South Africa.

Miftahul Uloom,Bandar Baru Sri Petaling,Kuala Lumpur,Malaysia

Ba`alawi,Kuala Lumpur,Malaysia.

Yayasan Al-Jenderami,Jenderam Hilir,Selangor,Malaysia

Yayasan Sofa`,N.Sembilan,Malaysia.

Blog Visitor Location


widgeo.net

© 2005 Assalamualaikum.. Blogger Templates by Isnaini and Cool Cars Pictures